Gasztronómia
Kóstold meg a helyi alapanyagokból készült finomságokat, amelyekben minden falat a vidéki élet ízét hordozza. Friss sajtok – mint a töltött parenyica vagy a mozzarella –, házi joghurtok, hagyományos rétesek, piték, kalácsok és pogácsák várják a látogatókat.
Sajtkóstolás
A sajtkóstoláson hétféle ízesített sajtot lehet megízlelni, miközben a falu közösségi kemencéjénél mesélünk a sajtkészítés fortélyairól és a helyi hagyományokról.
Workshopok
Akik szeretnék maguk is kipróbálni a sütés-főzés örömét, gasztronómiai workshopokon vehetnek részt, ahol házi rétest, kelttésztát, süteményeket és zöldségkencéket készíthetnek gyökérkenyérrel. Az elkészült finomságokat természetesen haza is lehet vinni.
Csapatépítő Réteskészítés
Cégek és közösségek számára csapatépítő réteskészítést is szerveznek, ahol párosan dolgozva, vidám hangulatban születnek meg a házi sütemények.
A gasztronómiai élményeket a helyi termelők kínálata teszi teljessé: házi sajtok, lekvárok, friss tejtermékek és szezonális finomságok várják azokat, akik Kisszékely ízeit szeretnék hazavinni magukkal.
📍 További információ
Babai Mónika
babaimonika75@gmail.com
+36 30 092 7396